Fatih Eğitim Fakültesi Akademik Faaliyet Özeti

02 Mart 2021 Salı

A. Türkiye'de en çok atıf alan ve H index’i en yüksek 6.000 akademisyen

Türkiye genelinde en çok atıf alan ve h endeksi en yüksek olan ilk 6000 öğretim üyesi içerisinde fakültemizden 16 öğretim üyesi yer almıştır. Atıf sayısına göre yapılan sıralamada ise 17 öğretim üyemiz Türkiye'de ilk 6000 öğretim üyesi içerisinde yer almıştır. Makaleye ulaşmak için tıklayınız.

B. ÜNİAR - Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması

ÜNİAR tarafından Akademik Teşvik Program İçeriği (Proje, Araştırma, Yayın, Tasarım, Sergi, Patent, Atıf, Tebliğ, Ödül) dikkate alınarak yapılan sıralamada Fakültemiz 2019 (2. sıra) ve 2020 (10. sıra) yıllarında tüm eğitim fakülteleri arasında en başarılı ilk 10 fakülte arasında yer almıştır. ÜNİAR değerlendirme raporları için tıklayınız.

C. Uluslararası Yayın Performansı

Fakültemiz Web of Science (WoS) SSCI, SCI-Expanded ve AHCI indekslerinde yer alan uluslararası dergilerde yayımlanan Türkiye kaynaklı eğitim araştırmalarında, 208 Makale ve 2342 atıf ile ODTÜ Eğitim Fakültesi ve Hacettepe Eğitim Fakültelerinin ardından üçüncü sırada yer almıştır.