Fatih Eğitim Fakültesi

Fakültemizden Öğretmenler Günü’ne Özel Kutlama

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

Türkiye’nin öğretmen yetiştirme alanında en önemli kurumları arasında yer alan Fakültemiz tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı düzenlendi.

Üniversitemiz Mahmut Goloğlu Kültür Merkezindeki programa Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Çimer ve Dekanımız Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu’nun yanı sıra Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ufuk Töman, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Akçaabat İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Neslihan Tut Kırman, protokol mensupları, dekanlarımız, müdürlerimiz, akademisyenlerimiz ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı. Programda emekliye ayrılmış çok sayıda davetli mezun, akademisyen ve öğretmen de yer aldı. Öğretmen adayı öğrencilere seslenen Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Çimer, “Türkiye’nin en önemli öğretmen yetiştiren fakültelerinden birinde eğitim alıyorsunuz. 2018’de kurulan Trabzon Üniversitesi’nin 6 yıllık değil, 60 yıllık bir fakültesinde yükseköğrenim gördüğünüzü unutmayın” dedi.

EĞİTİMCİNİN KARARLARINA TÜM TOPLUM SAYGI DUYMALI

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Çimer, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun öğretmenler günü ile ilgili mesajını iletip, bugüne kadar ülkemizin değişik bölgelerinde öğretmenlik mesleğini ifa ederken şehit olmuş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarak başladığı konuşmasında “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi; ‘öğretmenlik dünyanın her yerinde değer verilen bir meslektir.’ İnsan yetiştirdiğimiz için kutsal bir mesleği yerine getiriyoruz. İşimiz zor; çünkü dünyanın her yerinde öğretmenlik işinden herkes çok iyi anlıyor! Bizim kadar herkes müdahil olabiliyor. Aldığımız kararlara, yaptığımız uygulamalara yöneticiden siyasetçiye, veliden esnafa kadar herkes müdahil olduğunda zorluk yaşıyoruz. Ama biz bunlarla baş edecek şekilde öğretmen yetiştirmeye devam ediyoruz. Atatürk’ün Maarif Kongresi, eğitimi tek elde toplaması, köy enstitülerin kurulması, yüksek öğretmen okullarının kurulması çok değerlidir. Devamında bunlardan birisi de Fatih Eğitim Fakültesi olmuştur. Türkiye’nin en önemli öğretmen yetiştiren fakültelerinden birine sahibiz. Fatih Eğitim Fakülteli olduğumuzu her yerde gururla, onurla ifade ediyorum. Genç meslektaşlarım; siz de 2018 yılında kurulan Trabzon Üniversitesi’nin 6 yıllık değil, 60 yıllık bir fakültesinde yükseköğrenim görüyorsunuz. Biz Türkiye’nin en iyi öğretmenlerini yetiştirmek durumundayız. Türk Milleti’nin yaşadığı her yerde Türk Bayrağı’nın korunmasını sağlayarak, vatanını-milletini seven, çalışkan ve vicdanlı öğretmenler yetiştirmek zorundayız. Bu yolda Fatih Eğitim Fakülte yönetimimizin iş azmi, çalışma ideali, işlerimizi kolaylaştıran arzusu ve tutkusu bizi çok memnun ediyor, kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

DEKANIMIZ: MİLLİ-MANEVİ DEĞERLERDEN KOPMAYIN

Dekanımız Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu ise fakülte olarak yaklaşık 60 yıldır farklı branşlarda öğretmen yetiştirdiğimizi belirttiği konuşmasında; “Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşamı boyunca öğretmenlere büyük önem vermiştir, Kurtuluş Savaşı devam ederken 1921 yılında Maarif Kongresi’ni tertip ederek eğitim alanındaki hamleleri savaş sürecinde dahi es geçmemiştir. Öğretmenler sadece ders veren insanlar değildir; toplumun gelişmesine ışık tutan insanlardır. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük liderlerinden biri olan Fatih Sultan Mehmed Han’ı da Akşemseddiin ve Molla Gürani yetiştirmiştir. Mısır seferi dönüşünde İbn-i Kemâl’in atının ayağından sıçrayan çamur, ‘celalli padişah’ Yavuz Sultan Selim’i kızdırmamış, bilakis öldükten sonra çamurlu kaftanı sandukasının üzerine örtülmüştür. Biz böyle bir kültürden geliyoruz. Öğretmen eğitimini rasyonaliteye, bilimsel bir akla, milli-manevi değerlerimizin kodlarına oturtamadığımızda Batı ile yarışamayız. Eğitimin üç süzgeci vardır; bunlar bilgi, vicdan ve vatanseverlik’tir. Bu süzgeçler kullanılmadan öğretmenlik işlemez, bu süzgeçten geçmeyen insanlar da topluma fayda vermez” dedi.

Menüyü Kapat