Fatih Eğitim Fakültesi

Sıkça Sorulan Sorular

FATİH EĞİTİM FAKÜLTESİ

ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR

 

1) YÖK Atlas’a bakınca “Mezun öğrenci bilgisi bulunmamaktadır.” İfadesi görülmektedir. Fakültenizden mezun öğrenciniz yok mu?

Fakültemizin 58 yıllık tarihi 1963 yılında kurulan Fatih Eğitim Enstitüsüne kadar uzanmaktadır. Türkiye’de eğitim-öğretime 1982’de başlayan ilk eğitim fakültelerinden biridir. Daha önce KTÜ’ye bağlı olan fakültemiz, 2018 yılında kurulan Trabzon Üniversitesi bünyesinde kalınca mezun verilmemiş gibi görülmektedir. Mezunların görünmemesi bu teknik durumdan kaynaklanmaktadır. On binlerce mezunumuz ülkemizin farklı bölgelerinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmen veya yönetici olarak ve pek çok üniversitede akademisyen olarak görev yapmaktadır.

2)  Fatih Eğitim Fakültesinin öğretim elemanı profili nasıldır?

Fakültemizde her bölümde kendi alanlarından uzmanlaşmış oldukça zengin öğretim elemanı kadrosu bulunmaktadır. Öğretim elemanlarımız hem eğitim öğretim hizmetlerinde hem de bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinde oldukça başarılıdır.

https://egitim.trabzon.edu.tr/Personel/Akademik/5132

3) Fatih Eğitim Fakültesindeki eğitim-öğretim faaliyetlerinin genel işleyişi nasıldır?

Fakültemizde ikinci öğretim bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz zengin öğrenme ortamlarında teorik bilgiler kazanmakta, fakülte içi ve fakülte dışı farklı uygulamalar yoluyla öğretmenlik bilgi ve becerilerini geliştirmektedirler. Öğrenme ortamlarımız öğrencilerin öğrenim gördükleri alanın ihtiyaçlarını karşılamak bakımından oldukça elverişlidir.

4) İnternet ve bilgisayar laboratuvarı koşulları nasıldır?

Kampüs içinde kantinler dahil her alanda ücretsiz internet erişimi mevcuttur. Öğrencilerimizin yararlanabileceği kapasitede bilgisayar laboratuvarlarımız bulunmaktadır.

5) Fakülte içi öğrenci hareketlilik programlarınız var mı?

Yeterli düzeyde başarı gösteren öğrenciler belirlenen kontenjan kapsamında bölümler arası yatay geçiş ve başka bir alanda diploma (çift dal) alma olanağına sahiptir.

https://egitim.trabzon.edu.tr/S/1018/cift-anadal-programlari

 

6) Fakülte dışı hareketlilik programları nelerdir?

Öğrencilerimiz başarılı olmaları halinde Türkiye’de başka bir üniversitede MEVLANA ve AB ülkelerinde ERASMUS uygulamasına katılarak bilgi ve becerileri ile mesleki gelişimlerini zenginleştirme olanağına sahiptir.

https://mevlana.trabzon.edu.tr/

https://erasmus.trabzon.edu.tr/

https://farabi.trabzon.edu.tr/

 

7) Fakültenizdeki lisansüstü eğitim olanakları nelerdir?

Yeterli not ortalamasına ve ALES puanına sahip olan öğrenciler, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Türkçe, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Müzik ve Sınıf Öğretmenliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programlarında yüksek lisans ve doktora, Resim İş Öğretmenliği ve Özel Eğitim öğretmenliklerinde yüksek lisans yapabilme imkanına sahip olurlar. Farklı lisans programlarından mezun olan öğrenciler Eğitim Yönetiminde Yüksek Lisans yapabilirler. İngilizce Öğretmenliği ve Okul Öncesi programlarımızda yüksek lisans hazırlıklarımız devam etmektedir. Öğrenciler mezun oldukları lisans alanında ya da belirlenmiş diğer alanlarda lisansüstü eğitim yapabilirler. Daha geniş bilgi için; https://lisansustu.trabzon.edu.tr/

 

8) Fakültenin bulunduğu kampüs ve çevre sosyal ve kültürel faaliyetler açısından ne tür imkânlar sunmaktadır?

Fakültemizin bulunduğu Fatih Kampüsünde açık ve kapalı spor salonları, kültür merkezi ve drama odaları mevcuttur. Kampüse çok yakın spor alanları, devlet tiyatrosu, sinema salonları bulunmaktadır. Öğrenciler farklı kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenleme ve katılma olanağına sahiptir.

9) Fakültenizde öğrencilerin bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklere katılabileceği öğrenci kulüpleri bulunmakta mıdır?

Fakültemizde PDR, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmenliği, Matematik, Yabancı Diller, Türkçe, Özel Eğitim, Türkçe ve Müzik alanlarında öğrenci kulüpleri mevcuttur.

https://www.instagram.com/trupdrkulubu/

https://www.instagram.com/trumatematikegitimi/

https://www.instagram.com/sinifogretmenligikulubu/

https://www.instagram.com/truozelegitim/

https://www.instagram.com/trumuzikogretmenligikulubu/

https://www.instagram.com/fenbilgisikulubu/

https://www.instagram.com/truokuloncesikulubu/

https://www.instagram.com/truturkcekulubu/

https://www.instagram.com/trabzoneltclub/

 

10) Öğrencilerin kişisel, sosyal ve mesleki sorunları konusunda profesyonel düzeyde yardım alabilecekleri imkanlar var mı?

Üniversitemizin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Araştırma ve Uygulama Merkezi deneyimli uzmanları ile elverişli ortam ve koşullarda öğrencilerimize ücretsiz destek sağlamaktadır.

https://pdr.trabzon.edu.tr/

 

11) Öğrencilerin kariyerlerini geliştirebilecekleri ve farklı kariyer deneyimleri yaşayabilecekleri imkânlar var mı?

Üniversitemizin Kariyer Araştırma ve Uygulama ve Araştırma Merkezi uzman kadrosuyla öğrencilerimize rehberlik yapmakta ve kariyer deneyimleri sağlamaktadır. 

https://kariyer.trabzon.edu.tr/

12) Bir lisans programından mezun olduktan sonra üniversitede akademisyen olarak kalabilmenin koşulları nedir?

Yüksek not ortalaması, ALES ve Yabancı Dil Puanına sahip olan öğrenciler lisans üstü eğitim yapmak koşuluyla üniversiteler tarafından ilan edilen Araştırma Görevliliği vb. kadrolara başvuru yapma imkanı bulabilirler.

 

13) Öğrencilerin katılabileceği bilimsel aktiviteler nelerdir?

Öğrencilerimiz fakülte içi ve fakülte dışı farklı bilimsel faaliyetlere katılabilmektedir. Öğrenci kulüpleri seminer, konferans, çalıştay türünden aktiviteler düzenlemektedir. Öğrencilerimiz öğretim elemanlarımızın danışmanlığında TÜBİTAK ve benzeri kuruluşların projelerinde görev alabilmekte ve bilimsel toplantılara katılabilmektedirler.

14) 2020 YKS’de fakülte programlarınıza kayıt yaptıran öğrencilerden ne kadarı Trabzon dışındaki illerden gelmiştir?

Fakültemizde öğrenim gören öğrenciler ağırlıklı olarak diğer şehirlerden gelmektedir. Ülkemizin her bölgesinden ve her şehrinden öğrencilerin öğrenim gördükleri fakültemizde 2020 YKS sonucu ile kayıt yaptıran Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı öğrencilerinin % 65.3’ü, Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencilerinin % 68.3’ü, İlköğretim Matematik Öğretmenliği öğrencilerinin % 72.6’sı, Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerinin % 82.3’ü, İngilizce Öğretmenliği öğrencilerinin % 53.8’i, Özel Eğitim Öğretmenliği öğrencilerinin % 73.1’i, Sınıf Öğretmenliği öğrencilerinin % 75.8’i, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencilerinin % 53.2’si, Türkçe Öğretmenliği öğrencilerinin % 66’1’i, Matematik Öğretmenliği öğrencilerinin % 71.4’ü Trabzon dışındaki illerden gelmiştir. Daha geniş bilgi için: https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=112110114

 

15)  Fakültenin konumu ve çevre özellikleri nasıldır?

Fakültemiz kampüs merkezinde yer almaktadır. Kampüs içindeki KYK yurtlarına yürüme mesafesinde beş dakikadadır. Havaalanına, terminale, devlet tiyatrosuna, devlet hastanesine, özel hastaneye, stadyuma kısa sürede ve kolayca ulaşabilme imkânı vardır. Ayrıntı için Fatih Eğitim Fakültesi ana sayfasına bakabilirsiniz. Kütüphane ve spor salonu mevcuttur. Ulaşım oldukça kolaydır. Üniversite çevresinde özel yurtlar, sağlık kuruluşları, bankalar, seyahat acenteleri, PTT ve kargo büroları, kurs merkezleri, kitapçılar vb. bulunmaktadır.

 

 

 

Menüyü Kapat