Fakültemiz Akademisyenleri "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" Listesi'nde Yer Aldı

2023 yılı verileri ışığında dünyadaki bilim insanları arasında ilk %2'lik dilim içerisinde yer alan bilim insanları listesi açıklandı. Elsevier veri tabanında yayınlanan listede, "Kariyer Boyu Etki" ve "Yıllık Etki" Kategorisi’nde 22 ana bilim dalı ve 174 alt bilim dalında en çok atıf alan bilim insanları sıralandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletindeki Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan ve “Standardize Atıflar”, “H-İndeks”, “Hm-Indeks”, “C-Skor”, “Yazar Sırasına Bağlı Atıf” gibi göstergelerin dikkate alındığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde "Kariyer Boyu Etki Kategorisi" ve "Yıllık Etki Kategorisi"nde Üniversitemizden iki akademisyen de yer aldı.

Kariyer Boyu Etki Kategorisi; Prof. Dr. Muammer ÇALIK - Fatih Eğitim Fakültesi - [Sosyal Bilimler]

Yıllık Etki Kategorisi; Prof. Dr. Ünal ÇAKIROĞLU - Fatih Eğitim Fakültesi - [Sosyal Bilimler]

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi içerisinde yer alan akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.